2013. október 4., péntek

Száraz bőr


Bőrgyógyászok igazolják, hogy a száraz bőr kezeléséhez nem elegendő a hidratálás. Ennél csak egy kicsivel van többre szükség, ám a jelentősége óriási.

A száraz bőr nemcsak kevéssé esztétikus és kellemetlen érzés, de az egészség szempontjából sem előnyös.

Száraz bőr hátrányai:
  • Húzódó, viszkető érzés.
  • Berepedezett, törékeny bőrfelület, ahol a baktériumok könnyen megtelepednek.
  • Különböző allergiák és más bőrbetegségek váratlan megjelenése.
  • Korai öregedés.

A kozmetikumokkal való hidratálás nem elegendő

Aki a száraz bőr tüneteitől szenved, gyakran felteszi magának a kérdést, hogy ha minden tisztálkodás után lelkiismeretesen használok hidratáló krémet, akkor miért nem szűnik meg a bőrszárazság?

Ez érdekes kérdés és gyakori probléma. A válasz azonban többrétű. Az elsődleges problémát általában az okozza, hogy kizárólag a külső hidratálásra fordítunk gondot, holott a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás legalább olyan fontos.

Ezt nagyon sokan tudják és be is tartják, ennek ellenére még mindig szenvednek a száraz bőr tüneteitől és hátrányaitól.

Száraz bőr leggyakoribb oka

Akár arcbőrünk állapotáról van szó, akár más testfelületünkről, a száraz bőr leggyakoribb oka az összes bőrfelületet érinti.


Igen gyakori jelenség, hogy a hidratáló kozmetikumoknak csak igen kis hányada szívódik fel, mivel a felszívódást akadályozzák a bőr felszínén megtapadt elhalt hámsejtek. Ezek a hámsejtek olyan erősen kapaszkodnak a bőrfelületre, hogy zuhanyzás révén sem sikerül leöblíteni őket.

Extrém esetben még az is előfordulhat, hogy az elhalt hámsejtek teljesen beborítják a bőrfelületet, elzárják a pórusok kivezető nyílását, így sem a bőrlégzés nem lesz kielégítő, sem a kozmetikumok felszívódása. Ebben az esetben a száraz bőr kezelése pusztán kozmetikumok használatával nem fog eredményre vezetni.

Éppen ezért az elhalt hámsejtek eltávolítása döntő fontosságú a száraz bőr kezelése érdekében. A testfelületre legjobb megoldás testradírt, lufát, lufatartalmú szappant használni. Ezenkívül léteznek még különböző mosdókesztyűk és szivacsok, melyek segítenek a peelingben.

Az arcbőrrel kapcsolatban kicsit más a helyzet, mivel arcunkról naponta érdemes lenne eltávolítani ezeket a hámsejteket, ám az arcradírokat általában nem javasolt heti egy alkalomnál gyakrabban használni. A mosdószivaccsal vagy lufával való dörzsölés szintén nem ajánlott, ezek gyakori használata a száraz bőr problémáját még tovább növelheti.

Mit lehet tenni?

Száraz bőr esetén olyan eszközre van szükség, mely dörzsölés vagy kémiai úton történő hámlasztás nélkül távolítja el az elhalt hámsejteket az arcbőrről.

Ma már erre is van lehetőség. Az i bling elektromosarctisztító olyan mikroszálakkal rendelkezik, melyek gyengédek az arcbőrhöz, ennek ellenére sikeresen fellazítják az elhalt hámsejteket, amelyek utána könnyedén leöblíthetők. Éppen erre van szükség száraz bőr kezelése során.

Az i bling elektromos arctisztító rendszeres használatával a száraz bőr sikeresen kezelhető, hiszen az arctisztítás után használt kozmetikumokban lévő tápanyagok és hidratáló anyagok teljes mértékben felszívódnak.

Hogyan tisztít az i bling elektromos arctisztító?

Két alapvető tulajdonsága van az i bling arctisztítónak, amelyeknek hatékonyságát köszönheti: a rengeteg mikroszál, valamint a rezgések mennyisége. Mind a két tulajdonság óriási előnyt jelent a száraz bőr kezelése során.

Az i bling elektromos arctisztító kicsiny tisztítófején 150 ezer mikroszál található. A mikroszálak annyira vékonyak és selymesek, hogy a pórusok mélyét is tökéletesen tisztítják anélkül, hogy bármilyen károsodást okoznának a bőrfelületen. Még a száraz bőr is tökéletes biztonsággal kezelhető ezzel az arctisztító készülékkel.

Működés közben az arctisztító rezgésszáma igen magas: 18 ezer rezgés percenként. Ezt a magas rezgésszámot arctisztítás közben valóságos arcmasszázsként élhetjük meg.

A legtakarékosabb megoldás

Az i bling arctisztító használata során jóval kevesebb arctisztító kozmetikumot szükséges használni. Már ez önmagában okos takarékoskodás.

A készülékben található elem három hónapig használható. Magára a készülékre egy év cseregaranciát biztosít a forgalmazó.

A készülék tisztítófejét olykor cserélni kell, többnyire akkor, ha elszíneződik, vagy ha a mikroszálak már összevissza állnak. Ez hozzávetőlegesen három-négy hónap használat után következik be.

Mindent egybevéve az i bling elektromos arctisztító használata takarékosabb megoldást jelent a hagyományos kézzel történő arctisztításnál. Ezen felül az elhalt hámsejteket is eltávolítja, amire kézi arctisztítással nem lennénk képesek, és éppen ez a száraz bőr kezelésének legelső lépése.

Száraz bőr esetén elengedhetetlen, hogy kihasználjuk ezt a nagyszerű előnyt, amit az i bling elektromos arctisztító használata biztosít számunkra.

Rendeld meg most a saját készülékedet, és felejtsd el örökre a száraz bőr kellemetlenségeit! Kattints a képre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése